CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

duminică, 6 decembrie 2009

Parazit la mama acasa



Tanara, licentiata, blonda, cu putere de munca, fara handicap fizic sau psihic caut loc de munca. Cam asa ar suna anuntul meu de angajare, gaurit de o pioneza pe un stalp la sediul fortelor de munca. Insa cum am avut norocul sa-mi imbogatesc cunostintele si neuronii, cu toate actele in regula, intr-un an de criza....ma transform incet in casnica.

Fac curat, fac mancare, fac cafea, ma duc la piata (cand am chef, desigur). Mancarea o iau ca pe un experiment (esuat cateodata), dar la cafea nu dau gres. Ma uit la televizor, insa nu la telenovele (nu-mi pun creierii chiar asa in pericol), dar program la tele, am.

Cred ca o sa incep sa va stimulez papilele gustative si cu experimentele mele culinare, cu imagini inedite luate direct din barlogul meu, desigur imbracata foarte sexy, in bucatarie, cu pijamaua roz flausata.... (ha ha..moartea pasiunii).

Las in urma fata din bucatarie si ma intorc la fata care a mers la fortele de munca. La trei luni dupa ce desteptaciunea mea a fost atestata, blonda de la stiinte economice se hotaraste sa ia si ea ceva de pe spatele statului (si cum pensie de boala nu am putut sa-mi fac, am ravnit la un somaj). Dar pentru ca in ziua in care am luat licenta am fost prea "obosita" sa depun actele la Somaj, am pierdut si banii de iesit in oras (macar sambata) la un (o) "ceai".

Asa ca, stand intr-o zi in varful patului si jucandu-ma pe telefon, imi vine o idee geniala: vreau sa fac un curs de formare profesionala, gratis! Inarmata cu acte, dosar, catel, purcel, ma asez la coada in minunata institutie a fortei de munca. Ajung la tejghea (jur ca arata ca o tejghea) si un angajat isi arunca un ochi in dosarul meu. Aici pica bomba. Imi spune: "Imi pare rau, dar esti supracalificata". Si ma gandesc "Ceeee?"

Am plecat cu o falca in cer si cu una in pamant, gandidu-ma suparata ca sunt prea desteapta ca sa ma fac ospatarita. Asa ca, inca zac in varful patului, plictisita, cu materia cenusie intr-o zama, fara niciun gand sau chef de o seara de lectura. Faza banala si in acelasi timp haioasa este ca acum fac si master.... ca sa fiu sigura ca fortele de munca imi vor distruge toate visele de a deveni ospatarita.

0 comentarii: